Jul på Gården

Lördag den 24 november gick vår senaste julmarknad av stapeln och det blev en helt fantastisk dag – igen! Många utställare och företag sålde både rekord och slut under dagen, medan andra hade ett jämnt flyt av kunder under de sju timmarna. Två föreläsningar och en eldkonstnär förgyllde dagen som lite extra “extras” och det känns som det blev väldigt uppskattat. Julgranen på innergården fick dessutom ett nytt uppdrag – nappgran – när ett barn lämnade in sina nappar till de Rosa Tomtarna från Varberg För Liv. Sweet! 🙂

Vi vill passa på att tacka alla vänner som ställde upp för oss under dagen! <3

Nedan kan du ta dig vidare till ett bildspel från dagen. Håll tillgodo!

Här nedan ser du den inledande informationen före marknadsdagen:


Snart är det Jul på Gården hos oss på Johnssons Gård!

Mellan klockan 10-17 på lördag den 24 november kan du strosa runt på gården och handla pynt inför dina julförberedelser, handla klappar och äta en bit mat, lyssna på lättsamma föreläsningar eller bara ta en värmande kopp kaffe med fika. Inget inträde och ingen p-avgift, förstås.

Gårdens företag har öppet och erbjuder barbecue, ölprovning, fika i caféet och färskt bröd & fikabröd samt godis. Dessutom blommor, julgrupper o kransar, inredningsdetaljer, keramik och träning i form av ett unikt zumba-pass i träningslokalen mitt på dagen.

Vi har dessutom massor av gäster som erbjuder både traditionellt och modernt hantverk, till exempel halmbockar, sockar, smycken, fårskinn, luffarslöjd, fotogenlampor, glas, trasmattor, ekologiska kläder och mycket mer.

Här finns också en hel del egentillverkad och närproducerad mat, exempelvis honung, müsli, kombucha, marmelader, ost, senap, syrade grönsaker och ekologiskt griskött. Ja, här finns nästan allt!

Röda Korset finns på plats och säljer hantverk till förmån för sitt biståndsarbete och Vareborgs Bärodling ställer återigen upp med stämningshöjande julgranar. Dagen toppas med en eldshow kl. 16.30 – den får du inte missa!

Här nedan listas de utställare som deltar på marknaden. Hoppas vi ses och välkommen till landet!

/Alla vi på Johnssons Gård

Mathantverk

Gavies Gårdar, Eivor Jönsson Gavie – – syrade grönsaker
Hallands Kombucha – – fermenterad, ekologisk dryck 
Meltzers Kafferosteri – – flera sorters kaffe från rosteriet i Varberg
Early Birds Breakfast Company, Stina Wallenbeck – – närproducerad o egengjord müsli
Lars-Erik Larsson – – egenproducerad honung från Spannarp
Ragnarssons – – presenterar sitt ekologiska griskött
TE Djur och Gårdsodling (f.d. Hägared Grönsaker) – – här- och närodlade grönsaker
Byaregårdens Brygghus – – julmust och annan dryck
Firebelly Chilli, Dave Elderfield – – hemproducerad Chilli Paste
Skrea Ost, Monica Bondeson – – ekologiska ostar och mejerivaror
Rogers sötstarka senap, Roger Nilsson – – egentillverkad senap med olika smaker

Hantverk och bruksföremål

Stinas Ull & Skinn, Odensvi – – fårskinn och andra fårprodukter från egna gården i Vretstorp, Närke
SOXS – – coola raggsockor tillverkade av ekologisk ull
Mias Smycken, Marie Glasell Johansson – – smycken
Concrete Garden, Veronica Ekengren – – betongkonst
Horredsbocken, Harry Thorstensson – – halmbockar o annan halmslöjd
Änglar & sånt, Anna Fridén – – luffarslöjd
Marie Lundell – – egentillverkade salvor, tvål samt hantverk
A-idé, Annika Scheller – – glaskonst från egen glashytta i Läjet
Made by DD, Emelie Hedelius Duggal- – ekologiska barnkläder
Lena Lindqvist – – porslinstomtar och annat julpynt
Spira Design – – tavlor o ljusstakar i glas m.m.
Margareta Johansson, Horred – – egengjorda stearinljuskronor
Anna-Britas kultur & byggnadsvård – – fotogenlampor, lampor och ljusstakar
Mimmi Textil, Marie Lundin – –  trasmattor av återbrukade jeans och textilier
Lena Petersson Design – – julbildsillustratör med kända julmotiv på brickor o tavlor

Dessutom:
Röda Korset – – säljer egengjort hantverk till förmån för sitt biståndsarbete.
Vareborgs Bärodling – – säljer Kungsgranar och bidrar med julgran och granris till marknaden. Tack!   
Charity Charm UF – – säljer små handgjorda berlocker som de gör själva i motiv av djur. Det är lite som lyckokakor fast berlocker. UF-företaget består av fyra tjejer -Ellen, Maria, Natali och Evelina – som går teknikprogrammet på gymnasiet. 

 


I Ladan hos Golden Wellness händer det saker under dagen. Två fria föreläsningar, step-up samt ett gratis zumba-pass förgyller tillvaron för den vetgirige och den rastlöse.

TRÄNING del 1
09.00-10.00 
Step-up – ordinarie pass på lördagarna hos Golden Wellness. Bokas via deras hemsida www.goldenwellness.se

10.00-11.00
Cirkelfys – ordinarie styrkepass på lördagarna hos Golden Wellness. Även detta bokas via deras hemsida.

– – – – – – – – – 

FÖRELÄSNINGAR:
Under dagen bjuder vi på två väldigt inspirerande och rörande föreläsningar som du bara kan komma och njuta av – mitt i julshoppandet.  

12.30-13.15 
Petra Alm-Johansson – ”Allt går om man bara har bestämt sig” 
En inspirations föreläsning om Petras brinnande intresse & passion för att få människor i rörelse & må bra. Att inspirera med att det går att göra en förändring om man bara har bestämt sig. Ordet Hälsa & må bra innebär olika för alla. Det finns många faktorer som påverkar vår hälsa.

Med glödande energi & stor kreativitet driver Petra & Håkan Tränings & eventbolaget Golden Wellness som engagerat massor av människor. Ingen utmaning är för stor. Kom & lyssna på denna föreläsning – det blir högt i tag & en massa energi. 

13.45-14.30
Sabina Grubbeson – “Julens finaste gåva – Att ge från hjärtat”.
Den 24 november och det är bara en månad kvar till julafton. Julhetsen sprider sig och vi är på jakt efter den perfekta julklappen till var och en i halva släkten. Men vad handlar julen om egentligen och hur ser julen ut för dem som inte har en familj?

Det här är en berättelse om resan till ett av Europas fattigaste länder och uppkomsten av Loza Foundation – en insamlingsstiftelse för Europas mest utsatta människor. Sabina berättar vad som gjorde att hon tog ett livsavgörande beslut och lämnade en framgångsrik karriär för att arbeta för det som verkligen betyder något.

– – – – – – – – –

TRÄNING del 2

15.00-16.00
Zumba – ett gratispass för dig som vill röra dig till härliga rytmer och testa denna roliga träningsform. Gratis, men boka din plats via deras hemsida www.goldenwellness.se

 
Mellan föreläsningarna och jul-zumban är du välkommen in för att kika runt i Golden Wellness fräscha lokaler och diskutera träning eller köpa olika träningspaket som träningskort, olika kurser m.m. i julklapp.

Eldshow 16.30!
När mörkret fallit över julmarknaden blir det eldshow på innergården! Klockan 16.30 startar då allkonstnären MAGNUS BENGTSSON från Falkenberg sin spännande och magiska show där han jonglerar, blåser, slukar och dansar med elden. 
Magnus är en mångsidig man som till vardags även driver cirkus, yoga och Tai Chi-träning. Du kan läsa mer om allt detta på hans Fb-sidor Magnus Cirkusskola och Yoga Väst.

Detta får du inte missa! Marknaden är öppen till 17.00, så du kan kombinera showen med mys-shopping när ljusslingor och granar lyser upp vår gård. 

Varbergs För Liv/Tuvas Dag – – de rosa tomtarna är tillbaka med glögg & pepparkakor, skumtomtar och försäljning till förmån för de cancerdrabbade barnen o deras familjer. De 200 första barnen får en speciell överraskning med!

 


 
Vill samtidigt passa på att tacka våra vänner som ställer upp som parkeringsvakter och annat under dagen! Hade inte klarat detta utan er!