logotype Johnssons Gård
gul-röd blomma med suddig ladugård bakom
kaninhuvud som staty samt kakpåsar
kvinna går över äng med blommor och sin hund
glasskiosk
grind som ingår i military fitness tävling mellan två flickor

~ Om oss ~

Vi, Håkan och Eva-Lena Johnsson, äger gården och den har i många år innan varit i Håkans familjs ägo, där det då drevs ett storskaligt jordbruk med kor, grisar och spannmål. Tillsammans med sin bror drev Håkan verksamheten från 1996, men sedan våren 2012 finns det inte längre några djur kvar på gården och all mark arrenderas ut. Läs gärna mer om Gårdens historia innan vi tog över. 

I stället har vi nu skapat ett lantligt företagshotell där vi renoverat och gjort i ordning ett flertal lokaler som anpassats till de företag som hyr in sig hos oss. Du kan också läsa om Vår utveckling och hur gården blev Johnssons Gård, en helt ny destination.

ostar i ostdisken

Vi har ingen egen verksamhet på gården, utan fungerar som hyresvärdar och även som sammanhållande länk för en del av gårdens gemensamma marknadsföring, nätverkande, värdskap för besökande bussresor, ordnar marknader och stöttar företagen på olika sätt. Samtliga företag har frågat om plats på gården och både vi och dom har sett möjligheterna till ett ”kluster”. Och fler företag vill komma hit, så vi vet ännu inte var det slutar…

fyra personer står mot kamerna de två imtten med diplom och blommor

På Företagarnas evenemang VarbergsGalan i oktober 2019 fick vi motta kommunens pris som Årets Kreativa Företag. Vi är otroligt stolta över det! Det var och är fortfarande helt fantastiskt att ha fått den uppskattningen och uppmärksamheten för något som vi tror på och som verkligen kräver ett kreativt sinne för att se och utveckla de idéer & möjligheter som vi ställs inför hela tiden.

Motivering: ”Med besökarupplevelsen i fokus för hemestrande Varbergsbor, nyfikna Hallandsgrannar och långväga besökare, har årets kandidat till pristagare målmedvetet arbetat med en omställning till en välbesökt året-runt destination.

En intressant mix av spännande företag med passionerade entreprenörer har beretts plats i rampljuset för Varbergs gäster genom en fokuserad omvandling från lantbruk till ett kreativt besöksmål. Snackisen i Vare går från klarhet till klarhet och vi är övertygade om att de är i början på sin resa.”

Under 2020 blev vi också utsedda till Årets Entreprenör på Landsbyggaredagen och LLUH – Lokalt Ledd Utveckling Halland. Helt fantastiskt roligt att även våra kollegor och vänner på landsbygden ser oss som goda ambassadörer för en fortsatt positiv utveckling av landet! Tack!

Här kan du lyssna på en intervju inför Landsbyggaredagen. Priset fick vi sedan, när kameran stängts av – vilken överraskning!

/Håkan & Eva-Lena Johnsson

KONTAKT

Johnssons Gård
Vare 47
432 91  Varberg
info@johnssonsgard.se

Visit Varberg logotype
kattegattleden logotype
Logotype Destination Läjet
air bnb logotype

© wEbba 2022